A Kis egészségnap elnevezésű tevékenységünk is szerves részét képezi projektünknek, amely a kis sportnapunkhoz hasonló feltételekkel valósul meg. A Bodrogköz minden nevelési intézményében – iskolákban, óvodákban egyaránt. Gyakoriságát tekintve szintén egyezve, a pályázat időtartama alatt kétévente egy alkalommal kerül megrendezésre minden intézményben. Ám a kis sportnappal váltott évben.

A tevékenység célja: az egészségmegőrzés, a helyes táplálkozás ismerete, a megelőzés, amely helyet kell, hogy kapjon már a kisgyermekkorban is. Célunk még a figyelem felkeltése az egészség megóvására, az egészséges táplálkozásra, a betegségek megelőzésére.

A tervezett tevékenység leírása: Minden intézmény kidolgoz egy komplett egészségnapi programot, melyet a projekt vezetőségének benyújtanak.

A program megszervezése és megvalósítása a pedagógusokkal, védőnőkkel valamint a szülőkkel együtt történik. A szülők az egyes programokba bevonásra kerülhetnek.

A 2018/2019-es tanévben, október hónapban két intézmény élt e program lehetőségével. Ez esetben is – ahogyan a sportnapnál is – támogattuk a rendezvényeket az ahhoz kapcsolódó anyagokkal, eszközökkel, mely nagy segítséget jelentett az adott iskoláknak. A rendezvények sikeressége önmagukért beszél az alábbi fotókon.

Révleányvár egészségnap Révleányvár egészségnap Révleányvár egészségnap Révleányvár egészségnap Zemplénagárd egészségnap Zemplénagárd egészségnap Zemplénagárd egészségnap