A táborok megszervezése a négy érintett iskolával együttműködve történik. Nyaranta/ 4 éven keresztül / 5 napon át, településenként 25 gyermek számára, 2 fő pedagógussal. A tábor reggel 8:00 és délután 17:00 óra között működik, ez idő alatt napi háromszori étkezést biztosít a résztvevőknek (reggeli, ebéd, uzsonna). Naponta délelőtt 3 órában, az adott terület szakembereinek vezetésével lesznek foglalkozások. Délután kiegészítő foglalkozásokra, s egyéb témájú játékos vetélkedőkre, előadásokra kerül sor.

A mind ezekhez szükséges anyagi hátteret, mint az étkezést, a programok kis értékű eszközeinek (sportszerek, alapanyagok) anyagköltségét, a projektből finanszírozzuk.

A tevékenység célja:

A nyáron unatkozó, „kallódó” általános iskolás diákok szabad idejének hasznos eltöltése, érdeklődésének sokoldalú kielégítése – hagyományőrző, kézműves, sport, életmód, ökológiai tevékenységekkel. Továbbá célja, hogy erősítse a résztvevők közötti emberi kapcsolatokat, a kölcsönös empátiát, növelje a kölcsönös bizalmat, az együttműködési készséget. Bővítse ismereteiket, tudásukat. Járuljon hozzá a gyermekek személyiségfejlődéséhez.

Az iskolák közül egyelőre csak egy, a Nagyrozvágyi Általános Iskola élt a táboroztatás lehetőségével. Ők nagy örömmel vették és igazán kreatívan, sok programelemmel tették változatossá a tanulók számára azt az egy hetet. Építő jelleggel hatott a gyermekek kortárskapcsolataira, a tanárokkal való viszonyaikra, a társaik iránt empatikusabbá váltak, és a közös programok pozitív, új élményekkel gazdagították életüket.

A többi intézmény a saját és külsős programokkal való telítettségükkel indokolva, ezidáig visszautasította. Az elkövetkező tanévre látja esélyét és tervezi beilleszteni a tanrendjébe.

20190624_130446 20190624_143417 20190625_130904 20190625_134013